23948sdkhjf

TechnipFMC flytter arbeidsoppgaver utenlands

Neste uke – 1. september – er det definitivt slutt for noen av de 700 ansatte ved TehcnipFMC. Som tidligere varslet skal gjennomføringen av kuttene skje som følge av koronapandemien og lavere oljepris.

Men tillitsvalgte reagerer på at det ikke bare dreier seg om kutt som følge av dette, men at ledelsen også vil flytte arbeidsoppgaver fra Norge til Krakow i Polen og til India. Dette gjelder blant annet for om lag 100 ingeniører.

Til Laagendalsposten opplyser kommunikasjonsdirektøren i selskapet, at det også vil være arbeidsoppgaver som flyttes tilbake til Norge. Det gjelder blant annet for Kongsberg og Orkanger.

Da varslene om oppsigelsene kom i vår, hadde TechnipFMC i Norge om lag 3100 ansatte. 1300 av disse jobbet på Kongsberg. Nå skal antallet reduseres med 700, slik at det totalt sett vil være 2400 igjen i selskapet her til lands. Det uvisst hvor mange som blir berørt på Kongsberg.

- Ved utgangen av september vil vi se hvor mange vi er igjen, sier kommunikasjonsdirektøren til lokalavisa i Sølvbyen.

I en reportasje på NRK torsdag kveld var det flere tillitsvalgte som stilte seg undrende til at arbeidsoppgaver skulle ut av landet. Det hadde ifølge dem ikke vært kommunisert fra ledelsens side. Kuttene skulle komme som følge av koronapandemien og lavere oljepris.

Adm. dir. Christina Johansen sa til NRK i samme innslag at de hele tiden har vært åpne på at arbeidsoppgaver kan bli flyttet utenlands i samtalene med fagforeningene i forbindelse med nedskjæringene.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.126