23948sdkhjf

Industrifagskolen blir et permanent tilbud - får 50 millioner i 2021

Som en del av løsningen i frontfagsoppgjøret bidro regjeringen med et brev som legger til rette for styrket kompetanseutvikling i industrien.

Les også: Enighet i forhandlingene på elektrokjemisk

Brevet har tre tiltak for kompetanse:

  • Regjeringen vil jobbe aktivt for at Industrifagskolen skal bli en permanent ordning. Det blir satt av 50 millioner kroner til Industrifagskolen i statsbudsjettet for 2021.
  • Ordningen med rett til utdanning for permitterte blir permanent.
  • Regjeringen vil legge til rette for kompetanseløft for Kongsberg-industrien og andre industriklynger i omstilling.

Industrifagskolen – pilot blir permanent

Her har vi fått gjennomslag i flere saker vi har jobbet for lenge. Industrifagskolen har vært gjennom en pilotfase i 2019 og 2020. Gjennom korte moduler fra teknisk fagskole har industriarbeidere løftet sin egen kompetanse, og dermed sikret konkurransekraft og omstillingsevne for industribedriftene.

Det er Norsk Industri som skrive dette.

Les også: Fortsatt svekkelse av norsk industri

– Det er svært positivt at Industrifagskolen nå blir et permanent tilbud. Dette gir forutsigbarhet for industrien og for fagskolene som skal levere utdanningene. Med 50 millioner kroner i 2021 kan vi tilby Industrifagskolen i hele landet, sier fagsjef for kompetanse og rekruttering i Norsk Industri, Kjetil Tvedt.

Utdanning for permitterte – fra midlertidig til permanent ordning

Under korona-tiden har permitterte hatt anledning til å ta utdanning. Regjeringen signaliserer nå at ordningen blir permanent.

– Vi har en rekke tilbud der permitterte deltar. Dette gjør at den enkelte i permitteringsperioden kan utvikle egen kompetanse og omstillingsevne, sier Tvedt.

Les også: Unngikk streik 22 timer på overtid

Støtte til kompetanseinitiativ fra Kongsberg

Flere store industribedrifter og industriklynger står inne i en krevende omstillingsfase som krever ny kompetanse. Regjeringen vil støtte arbeidet med å utvikle gode løsninger for disse bedriftene.

– Her vil ordninger som Industrifagskolen være viktige leverandører av kompetanse. Norsk Industri vil jobbe videre sammen med bedriftene på Kongsberg for å få på plass en ordning der vi kan utvikle ny industrikompetanse, sier Tvedt.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093