23948sdkhjf

Forsikrer at Castberg-skipet skal oppfylle alle krav

Equinor lover at produksjonsskipet "Johan Castberg" skal oppfylle alle krav når det forlater verftet i Singapore. Det er den senere tid kommet flere bekymringsmeldinger om kvaliteten på arbeidet som blir gjort ved verftet.

Med dette som bakgrunn ble derfor Equinor kalt inn på teppet til Petroleumstilsynet (Ptil) onsdag. Selskapet måtte redegjøre for de bekymringsmeldingene som er kommet om produksjonsskipet «Johan Castberg», som bygges ved et verft i Singapore. Blant annet er det blitt avdekket dårlig sveisearbeid.

Til E24 sier kommunikasjonsdirektør i Ptil, Inger Anda, at det var viktig for dem å understreke alvoret i saken. I tillegg var det viktig å understreke Equinors ansvar, og dermed rette opp i feilene.

Equinor på sin side sier at de er glad for en åpen dialog, og at dette har gitt dem mulighet til å gå gjennom utfordringene knyttet til byggingen av produksjonsskipet «Johan Castberg» i Singapore.

Det var to forhold Ptil ønsket å få mer innsikt under møtet onsdag. Det ene er dårlig utført sveisearbeid. Det andre forholdet, og som henger sammen med det første, er at det er oppdaget programvarefeil i designprogrammet Sesams Stofut modul, som danner designgrunnlaget for utmattingsberegningene og sveiseutførelse på produksjonsskipet.

Møtet onsdag var det tredje i rekken mellom Ptil og Equinor. Sistnevnte tar utfordringene på alvor og forsikret at skroget på «Johan Castberg» skal bli ferdigstilt på en sikker måte.

"Johan Castberg" bygges ved Sembcorp Marine-verftet i Singapore.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.132