23948sdkhjf

Kraftige kutt for oljeservicegigant

Oljeleverandøren Baker Hughes er hardt rammet av koronakrisen. Nå varsles det at selskapets kontor på Høvik legges ned og de ansatte mister jobbene sine.

Også ved Stavanger-kontoret er det flere som er utrygge etter at et sted mellom 40 og 50 stillinger skal bort der.

I en e-post til Nettavisen, som omtalte nedskjæringene først, går det fram at Baker Hughes ser det som nødvendig å redusere kostnadene og restrukturere selskapet. Dermed kunngjøres det at det må legges ned kontorer i Norge. E-posten er skrevet av en høytstående talsperson i Baker Hughes-systemet, skriver Nettavisen.

Nettstedet skriver videre at det erfarer at mellom 150 og 200 ansatte ved kontorene i Stavanger og på Høvik vil miste jobbene sine.

Talspersonen skriver videre at de har pøvd andre muligheter enn å måtte si opp ansatte, men at dette nå ble siste utvei. Han vil ikke si hvor mange det dreier seg om.

Hovedtillitsvalgt ved Stavanger-kontoret til Baker Hughes, bekrefter at det er en nedbemanningsprosess i gang i oljebyen, og at et sted mellom 40 og 50 ansatte der kan miste jobbene sine. Avdelingen for kveilerørsboring står i fare for å bli lagt ned.

Allerede i mai i år skrev Stavanger Aftenblad at 73 av de totalt 1300 ansatte i selskapet i Norge ville bli sagt opp før sommeren. Dette var et tall som senere steg til 80, og mange av disse sa ja til sluttpakker.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11