23948sdkhjf

Valgte dykkerfartøy fra Hukkelebeg Boats

Maritim entreprenør Finnsnes Dykk & Anleggservice AS (FDA) hentet i forrige uke sitt nye dykkerfartøy fra Hukkelberg Boats på Aukra. Nybygget av typen HB 1411 LDC-ROV har fått navnet «KAREN» og er Brödr. Hukkelbergs bygg nummer 193.

- Vi har hatt en tett og god dialog med Hukkelberg igjennom hele byggeprosessen, sier daglig leder i FDA, Keneth Larsen.

- Resultatet skuffer ikke! «KAREN» imponerte med svært gode sjøegenskaper og gjorde turen over Vestfjorden i stiv kuling uten problemer. Skal man få gode folk og kunne yte god service til kundene må man ha skikkelig utstyr, og det har Hukkelberg levert. Nå gleder vi oss til å vise frem «KAREN» for våre kunder både i havbruksnæringen, entreprenørbransjen og i offentlig sektor, fortsetter Larsen.

- Dette er en av de best utrustede båtene vi har laget av denne typen, sier leder i Hukkelberg Boats, Øyvind Sommer Hukkelberg.

I tillegg til dykkerpanel fra Safe Air Diving og flaskebank for pustegass i lettvekts komposittmateriale, er båten utrustet med manøvrerings- og posisjoneringssystem, gyrostabilisering, hydraulikk, høytrykksvasker og kran for håndtering av ROV. Selv om det er mye utstyr om bord, har vi derimot lagt vekt på at alt skal være lett å vedlikeholde.

ROMSLIG: Romslig styrhus med god plass til et dykkerteam på fire. FOTO: HUKKELBERG BOATS

- Ekstra spennende for oss er det at båten er utstyrt med gyrostabilisering som fjerner rundt 90 prosent av båtens rulling. Dette er med på å øke sikkerheten og bedre arbeidsforholdene om bord for dykkerteamet på 4. I tillegg utvides værvinduet for å kunne gjennomføre dykkeroperasjoner på en trygg og sikker måte. Båten skal operere under svært tøffe forhold hvor det er både kaldt og mørkt. Vi har derfor montert godt med arbeidslys ombord, kraftig bauglys og gyrostabilisert søkelyskaster, samt at både hoved- og standbydykker har fått varmevester, sier Thomas Breivik, salgsleder i Hukkelberg Boats.

Kilde: Pressemelding fra Hukkelberg Boats

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11