23948sdkhjf

DNV-GL-ansatt spionsiktet

En ansatt i sertifiserings- og klassifiseringsselskapet DNV-GL ble mandag siktet og fengslet for å være spion og levert sensitivt materiale til en fremmed makt.

Den fremmede makten det er snakk om er Russland. I et fengslingsmøte mandag ble mannen siktet og fengslet for spionasje og for å ha utlevert sensitiv informasjon til en russer.

Den DNV-GL-ansatte erkjente seg ikke straffeskyldig under fengslingsmøtet mandag. Men mannen ble likevel varetekstfengslet for fire uker. Mannen skal ifølge ulike medier ha blitt tatt på fersken på en restaurant i Oslo, der han skal ha overlevert sensitiv informasjon til en russer.

Nå frykter ansatte i DNV-GL at selskapet skal få sitt ryke svekket.

Mediekontakt Per Wiggo Richardsen i DNV GL sier til E24 at han frykter for ryktet til selskapet.

-Men det er opp til oss som selskap å håndtere og sørge for at tilliten til oss ikke svekkes, men tvertom strykes, sier han til nettstedet.

DNV-GL, som har sitt utspring i Det Norske Veritas som ble etablert i 1864, er vokst til å bli et stort internasjonalt selskap med 12.000 ansatte på mer enn 300 kontorer. Selskapet er representert i 100 land. I Norge har DNV-GL 1700 ansatte ved hovedkontoret på Høvik i Bærum utenfor Oslo.

I begynnelsen var selskapet et rent sertifiserings- og klassifiseringsverktøy for skip. Så har selskapet utviklet seg, og i dag drives det med råd, tester og sjekking av kvaliteten på utstyr i både maritim industri og innen olje og gass. I tillegg leverer selskapet digitale løsninger for overvåkning og kontroll av alt fra skip og rørledninger til plattformer, kraftnett og prosessanlegg, skriver E24.

Den siktede og nå vareteksfengslede mannen skal ifølge VG være i 50-årene og bosatt på Østlandet. Hans spesialfelt i DNV-GL gjør at han jobber tett mot norsk forsvarsindustri.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078