23948sdkhjf

Mulig at 20.000 tas ut i streik

Meklingen mellom Fellesforbundet og Parat og Norsk Industri havarerte i helgen. Det betyr at meklingen går over i tvungen mekling.

Meklingsopphøret betyr at flere enn 28.000 ansatte innen industrien kan bli tatt ut i streik, hvis ikke Riksmeklingsmannen klarer å få til en enighet mellom partene. Søndag kveld sa Riksmeklingsmannen at det er lang avstand mellom partene.

Fellesforbundet og Parat på den ene siden og norsk Industri på den andre siden møtes til tvungen mekling mandag kl. 10.00.

Meklingen gjelder det såkalte frontfaget, som i all hovedsak handler om norsk industri, og som legger føringer på mange av meklingene som kommer.

– Fra i dag, mandag 17. august, vil meklingen være tvungen. Partene i frontfaget, Fellesforbundet og Norsk Industri, og Parat og Norsk Industri, har fram til i dag, 16. august 2020, vært i frivillig mekling etter at det ble brudd i forhandlingene, sier riksmekler Mats Wilhelm Ruland i en pressemelding søndag.

Fristutløpet for meklingen er torsdag 20. august klokken 24. Hvis partene ikke kommer til enighet, blir det streik fra arbeidstidens begynnelse fredag 21. august.

Fellesforbundet har varslet hvilke bedrifter som vil omfattes av en eventuell konflikt. Forbundet kan komme til å ta ut 27.000 arbeidere i streik dersom partene ikke blir enige innen førstkommende fredag. Parat har på sin side sagt at de tar ut alle sine medlemmer som er omfattet av industrioverenskomsten.

Parat på sin side tar ut alle sine medlemmer som er omfattet av industrioverenskomsten. Dette gjelder blant annet Autronica fire and security, Andersen mekaniske verksted, Bilfinger industrier og Beerenberg, opplyses det i en pressemelding. Dette dreier seg om rundt 1.000 arbeidstakere, skriver NTB. Det vil si at om lag totalt 28.000 arbeidstakere kan bli tatt ut i streik.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078