23948sdkhjf

«Johan Castberg»-forsinkelser

Skroget til produksjonsskipet på Johan Castberg-feltet er kraftig forsinket fra verftet i Singapore. Det er også flere moduler som bygges i Norge, men Kværner avviser at det skal skape ytterligere problemer.

Fler uttrykker bekymring i forbindelse med forsinkelsene og utfordringene som produksjonsskipet på Johan Castberg-feltet er utsatt for.

Tidligere i år ble det meldt at koronapandemien var årsak til at Castberg-skrogene kunne bli ett år forsinket. I den senere tid er det kommet fram at man har hatt problemer med sveisingen av skroget på skipet. Dette har gjort at flere er bekymret for framdriften av gigantprosjektet i Barentshavet. Petroleumstilsynet ser for eksempel svært alvorlig på situasjonen, og det samme gjør Bellona og SV.

Nå skriver E24 at det ikke bare er skipsskroget som er forsinket, det samme er nemlig også modulleveransene fra Kværner og deres underleverandører Aker Solutions.

Equinor forklarer til nettstedet at siden skroget er forsinket fra Singapore, vil leveransen fra Kværner og Aker Solutions også naturlig bli forsinket.

Kværner opplyser at forsinkelsene nå er mer planlagt siden leveransen fra Singapore er blitt så kraftig forsinket. Selskapet sier derfor at det ikke blir snakk om ytterligere forsinkelser fra Kværners side.

Equinor tror fortsatt på oppstart 2023 for Castberg-feltet, til tross for forsinkelsene og koronapandemien. Feltet skal bygges ut med produksjonsskipet «Johan Castberg». Skroget og boligmodulen til dette skipet bygges i Singapore på Sembcorp-verftet, mens Kværner Stord skal ferdigstille og installere plattformdekket og andre ulike moduler.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063