23948sdkhjf

Smitteutbrudd på norsk gasstanker

Den norskeide gasstankeren «Yara Nauma» har hatt et omfattende smitteutbrudd om bord. Opprinnelig skulle skipet til Yaras fabrikk i Porsgrunn, men dette er nå endret på.

Mer enn halvparten av mannskapet om bord på skipet er nå bekreftet smittet, etter at først to ansatte ble bekreftet koronasmittet da gasstankeren var på vei til Estland i forrige uke. Da måtte resten av mannskapet testes, og resultatet ble at 12 ansatte om bord også fikk bekreftet positiv test, skriver Telemarksavisa.

Da «Yara Nauma» senere på dagen satte kursen mot Finland, fikk ytterligere en om bord symptomer. De som allerede hadde fått påvist smitte, ble satt i karantene på eget dekk -avskjermet fra de som var symptomfrie.

Det ble vurdert innleggelse for de som hadde mest alvorlige symptomene i Estland. Flere stiller nå spørsmålstegn ved hvordan skipet kunne forlate kaia i Estland og sette kursen mot Finland med syke om bord.

– Å seile fra Estland til Finland 5. august var en beslutning som ble tatt i dialog med skipets operatør, kaptein og med estiske og finske myndigheter, da mannskapet om bord som hadde testet positivt på Covid-19 var i god form, ikke viste symptomer, og strenge tiltak for å forhindre smittespredning var iverksatt, skriver kommunikasjonsdirektør Kristin Nordal i Yara International til Bergens Tidende.

Mannskapet om bord kommer fra Filippinene og Øst-Europa. Nå ligger gasstankeren til kai i Rostock der det venter på mannskapsskifte.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078