23948sdkhjf

En testet positivt på kystvaktskip

12 er testet, en av dem testet positivt. Flere skal testes torsdag.

Det er konklusjonen etter at KV «Andenes» ankom Tromsø, og det ble foretatt covid-19-tester på 12 personer av mannskapet onsdag. En av testene slo positivt ut for et befal. KV «Andenes» har et mannskap på til sammen 62 personer.

Dette går fram av en pressemelding fra Kystvakten onsdag kveld.

Kystvaktskipet har i en periode hatt mistanke om covid-19-smitte om bord og ble beordret til Tromsø, der skipet ankom onsdag. Totalt var det mistanke om at 10 kunne være smittet fordi de hadde symptomer som kunne minne om korona. Nå viser det seg altså at bare en av 12 som ble testet onsdag fikk påvist covid-19. Resten av mannskapet skal testes fortløpende framover.

Kystvakten opplyser at fartøyet nå skal til Ramsund, der den smittede skal settes i land og isoleres. Skipet vil bli satt i karantene og det jobbes tett med smittevernmyndigheter for å få best mulig kontroll på situasjonen.

Den smittede skal ha kommet om bord i KV «Andenes» i Sortland 24. juli i forbindelse med en såkalt «mannskapsrotasjon». Befalspersonen skal ikke ha vært i utlandet før ombordstigningen. Hadde personen vært i et rødt land ville han eller hun blitt nektet ombordstigning. Hvis vedkommende hadde vært i et grønt land ville personen blitt testet før ombordstigning. Derfor er det lite sannsynlig at vedkommende har vært i utlandet.

Personen som testet positivt, skal ha lette korona-symptomer. Det er for tidlig å si hvilken påvirkning episoden har å si for beredskapet til Kystvakten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078