23948sdkhjf

SE VIDEO: Spektakulær kabelbane mellom Russland og Kina

En gondolbane skal bringe Russland og Kina sammen. Det er første gang en slik kabel-bane vil koble sammen to byer i to ulike land.

Det er Worldsteel som bringer den spektakulære historien om en kabel-bane som skal koble sammen Blagoveschensk i Russland og Heie i Kina. Banen skal gå i to retninger og går over en stor elv. Hver gondol skal kunne bringe 60 passasjerer og deres bagasje.

Planen er å åpne banen i 2022. Da vil det ta sju og et halvt minutt å komme seg fra Russland til Kina – eller omvendt. Det er nemlig tiden det tar fra gondolen forlater det ene landet, og frakter passasjerene over elva – til det andre landet.

Stål vil være et sentralt element i byggingen av kabel-banen. Dette gjelder spesielt for terminalene som skal lages i hver ende av banen.

Det er et nederlandsk arkitektbyrå – UNStudio – som har designet det terminalbygget. Det er bygget på en slik måte at det skal gjenspeile det historiske som ligger i selve banen som binder de to landene og byene sammen. I terminalbygget er det store flater for god utsikt mot elva som banen strekker seg over. Det er også en restaurant i bygge, i tillegg et til konferansesenter.

KABELBANE: Slik er kabelbanen tenkt fra Russland til Kina. ILLUSTRASJON: UNSTUDIO

- Det er stålets allsidige muligheter som har gjort hele prosjektet mulig, og stål har spilt en avgjørende rolle i utformingen av både terminalen og selve banen, sier Ben van Berkel i UNStudio.

Stålets allsidighet var helt avgjørende i hvordan plattformene som går ut fra selve bygget, kunne bli bygget ut.

Alle som vil benytte banen og krysse landegrensene, må gjennom en sikkerhetskontroll, akkurat på samme måte ved en flyplass. For terminalbygget minner egentlig om en liten flyplassterminal.

Designbyrået UNStudio tror at denne typen transportmiddel kan være framtidens transport. Byrået er allerede i gang med å designe tilsvarende terminaler for kabelbaner i både Gøteborg og Amsterdam.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079