23948sdkhjf

Forbereder seg på oppsigelser

31.august er det D-dag for mange ansatte i TechnipFMC i Norge. Da blir det klart hvem som må gå som følge av nedbemanningen i selskapet.

Til sammen skal 700 ansatte sies opp som følge utfordringer knyttet til koronapandemien. Til sammen er det 3100 som jobber i TechnipFMC i Norge, og på Kongsberg er det alene 1300 ansatte. Det er uklart hvor mange som må gå i Sølvbyen, melder Laagendalsposten. Dette til tross for at en del nok allerede har fått beskjed om at de må se seg om etter nye jobber. 31. august får 700 ansatte oppsigelsene.

Det eneste som er bestemt og kommunisert utad er at selskapet skal legge ned et kontor i Stavanger, men at det ikke er sikkert at alle de 100 som jobber der, mister jobbene sine.

Det som har skjedd ved TechnipFMC er at man har hoppet over permitteringer, og går rett til stadiet med å si opp folk. Permitteringer gjør man når det er midlertidig endring i markedet. Oppsigelser må til når oljeprisen er lav og det er lite aktivitet i et to til fire års perspektiv.

Så sent som i 2018 var TechnipFMC gjennom en tilsvarende nedbemanningsprosess. Da var det 300 som ble oppsagt, og den gang ble de fleste oppsigelsene løst gjennom frivillige sluttpakker. Sluttpakker har ikke vært et tema så langt i forhandlingene med arbeidstakerorganisasjonene, men Laagendalsposten får opplyst at et slikt tilbud vil komme.

Videre skriver avisa at det som nå skjer er en kombinasjon av førtidspensjon til arbeidstakere over 62 år og rene oppsigelser.

– De aktuelle har fått og får beskjed nå. Det er en kontinuerlig prosess. Alle kalles inn til et drøftelsesmøte før de mottar oppsigelsen, sier kommunikasjonsdirektør Lars Ole Bjørnsrud i TechnipFMC til avisa.

Tillitsvalgt i NITO ved bedriften opplyser at prosessen så langt har vært fin og ryddig.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078