23948sdkhjf

«Helge Ingstad»-kollisjonen: Forsvaret innrømmer feil

Det kommer fram i en ny fersk internrapport fra Forsvaret. Besetningen på broen opplyser at de kunne ha operert roret etter sammenstøtet med tankskipet «Sola» i november 2018.

Fregatten KNM «Helge Ingstad», som nå skal hogges opp, kunne kanskje likevel vært berget, kommer det fram i den nye internrapporten. Dette selv om hovedkonklusjonen fortsatt er at det ikke finnes noen enkeltstående årsak til ulykken, skriver NRK.

Flere faktorer førte til sammenstøtet, men i den nye rapporten går det fram at besetningen på broen, som har vært i søkelyset hele tiden etter ulykken, kunne i en periode etter sammenstøtet med tankskipet, ha tatt tilbake kontrollen over roret og maskinen. Det er likevel fortsatt uklart om fregatten kunne vært berget.

I rapporten går det fram at brobesetningen handlet ut ifra den informasjonen de hadde de dramatiske minuttene da fartøyet kolligerte med tankskipet.

Forsvaret har undersøkt totalt 88 sikkerhetsbarrierer som skal forhindre denne typen ulykker. Totalt mener de at 53 av disse ble brutt.

Undersøkelsesgruppa som har avlevert rapporten, presenterer åtte punkter til forbedringer etter ulykken.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125