23948sdkhjf

Kjølstrekk for cruiseskipet «Sylvia Earle»

Det amerikanske rederiet SunStone Ships har seks ekspedisjonscruiseskip av Ulsteins CX103-design for bygging ved CMHI-verftet i Kina. I juli 2020 ble det markert kjølstrekk for «Sylvia Earle», som er skip nummer to av disse X-BOW-skipene.

Skipet bærer navnet til en anerkjent marinebiolog, oseanograf og oppdagelsesreisende, som av Time Magazine har blitt kåret til ‘Hero for the Planet’. Fartøyet hedrer Sylvia Earles mangeårige bevaringsinnsats for å beskytte havområder og havdyr, ifølge cruiseoperatøren Aurora Expeditions.

Skrogformene ULSTEIN X-BOW har blitt brukt på offshorefartøy gjennom flere år og på mer enn 100 skip, men søsterskipet «Greg Mortimer»’ var det første med X-BOW i cruisebransjen. Skipsdåpen og jomfruturen i oktober 2019 vakte derfor stor oppsikt over hele verden.

Ifølge Aurora Expeditions, vil passasjerskipet være det andre i flåten som seiler med det patenterte X-BOW. Det ‘omvendte’ baugdesignet, i kombinasjon med dynamiske stabilisatorer, gir god stabilitet og komfort ved havkryssinger. X-BOW skjærer gjennom bølgene, minimerer vibrasjoner og forstyrrelser, og overfarten i bølger går raskere. Dette bidrar til å redusere drivstofforbruket vesentlig, skriver Ulstein.

KJØLSTREKKING: Fra kjølstrekkingen ved Ulsteins verft i Kina. FOTO: ULSTEIN

I tillegg til å forbedre komforten til sjøs, fører X-BOW til en forbedret seeropplevelse ved at passasjerene kommer mye nærmere det omkringliggende miljøet enn man kan oppnå på skip med tradisjonell bulb. Baugen på «Sylvia Earle» vil være utstyrt med en unik glassatrium-salong over to plan, som gir fantastisk utsikt framover. I polare strøk innebærer dette at passasjerer vil kunne glede seg over de majestetiske isfjellene idet de dukker opp i horisonten.

Ulstein har levert skipsdesign, utstyrspakker og byggeoppfølging. Skipene blir bygd ved CMHI-verftet i Kina, og «Sylvia Earle» er planlagt levert i 2021.

- Som en del av vår holdning til forsvarlig reising, kommer vi til å fortsette med å gi navn til de nye skipene etter oppdagelsesreisende som brenner for sitt miljøengasjement. I tråd med Sylvias visjon og prestasjoner, vil «Sylvia Earle» ha et stort fokus på marin utdanning og bevaring. Aurora Expeditions’ skip er utrustet med noen av de minst forurensende motorene i verden, som en kombinasjon av lavt energiforbruk, høy drivstoffeffektivitet og et strømlinjeformet design. Den moderne Tier 3-motoren gir 80 prosent reduksjon i utslipp sammenliknet med de eldre Tier 1-motorene og kan bruke virtuell forankring for å holde posisjon i stedet for å slippe anker på den sårbare havbunnen. Avsaltingsanlegg om bord konverterer sjøvann til ferskvann som kan drikkes. Skipene har derfor mindre ferskvann, noe som reduserer drivstofforbruket ytterligere, sier operatøren.

 

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062