23948sdkhjf

Besetningen på kystvaktskip skal koronatestes

Onsdag ankommer kystvaktskipet KV «Andenes» Tromsø. Om bord befinner det seg flere som frykter at de kan være koronasmittet. Nå skal de testes.

Til sammen er det 10 av besetningen som har fått covid-19-liknende symptomer om bord på KV «Andenes». Skipet har vært sentral i flere redningsaksjoner i nord-områdene de siste årene. Kystvaktskipet var på oppdrag i nærheten av Longyearbyen da alarmen gikk om bord. 10 personer fikk symptomer på det som kan være covid-19.

Nordlys skriver at etter å ha vært i kontakt med AMK ble skipet beordret til Tromsø slik at de 10 personene om bord kan få testet seg. Det blir nå Tromsø kommunes ansvar å få testet personene og ha ansvaret for det mulige smitteutbruddet.

Ifølge en pressemelding fra Kystvakten skal de 10 om bord ha milde luftveissymptomer

«Kystvaktfartøyet KV «Andenes» er på vei fra fiskevernsonen rundt Svalbard mot norskekysten for å få gjennomført covid-19-testing av mannskapet», heter det i pressemeldingen fra Sjøforsvaret.

Videre skrives det at testutstyr vil bli tatt om bord, slik at testingen kan gjennomføres på fartøyet av skipets norskelege.

«KV «Andenes» vil etter planen holde seg i sjøen inntil smittesituasjonen er avklart», ifølge pressemeldingen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078