23948sdkhjf

Valgte komposittbåt av hensyn til miljøet

Rederiet Fjordbakk valgte et komposittfartøy for å skåne miljøet. Den nye "Seingen"- et miljøfartøy uten batterier.

Seingen er et fiskefartøy rigget for Snurrevad. Mannskap på fire, en 13 liters 500 hk Scania motor samt et 120 m3 lasterom med RSW anlegg. Seingen kan også føre levende fisk. Fartøyet benyttes til hvitfisk som torsk, sei og hyse. Seingen vil primært operer i Nordland og Finnmark.

-Når det kommer til sluttregnskapet er det drivstofforbruk pr. kg fisk som teller. Vi har fått en arbeidsplass som vil være bra for både miljøet og oss, sier reder Svein Håkon Fjordbakk.

Båten er fullisolert på grunn av byggematerialet som er en kompositt sandwich. Sandwich-konstruksjonen består av et kjernemateriale med glassfiberarmert vinylester på begge sider.

- Det vi i alle fall kan slå fast om fremtiden, er at miljø og klima blir et spørsmål ved alle tenkelige nybygg i fiskerinæringa og da er komposittbåt fra Mundal Båt et meget godt alternativ, sier Fjordbakk videre.

Driftsutgiftene er lave på et fartøy som Seingen. Under gange med åtte mils fart brukte båten 38 liter i timen og når en slakker av til sju mil reduseres forbruket til 20liter, men på fullfart som er 10mil går det med 93 lier diesel i timen.

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109