23948sdkhjf

Skal bygge servicebåt

Salthammar Båtbyggeri har fått i oppdrag å bygge ny servicebåt for Nærøysund Aquaservice. Den skal leveres høsten 2021.

Det går fram av en pressemelding.

Les også: ABB leverer 800 roboter til VW for produksjon av elbiler

Brynjar Karlsen i Nærøysund Aquaservice og Ove Amdam i det tradisjonsrike verftet på Vestnes er begge glade for kontrakten; den første mellom dem.     

– «Aqua Fighter» vil løse tunge oppgaver og konkret kapasitetsbehov hos oss. Hun blir det første stålfartøyet blant våre servicebåter. En solid arbeidshest fra et verft som åpenbart kan denne typen båt og byggemateriale, sier daglig leder Karlsen i en pressemelding.    

Pr i dag har Nærøysund Aquaservice 35 medarbeidere, og staben vil øke med seks når besetningen på det nye servicefartøyet kommer i tjeneste.

Fortøyningsjobber i oppdrettsanlegg blir hovedoppgaven for den relativt brede katamaranen; byggenummer 147 fra Salthammer. Servicebåten vil være fullt utrustet med to kraner og solid vinsj- og ankerhåndteringsmateriell. For Nærøysund Aquaservice har Tomra Engineering videreutviklet en variant av eget design CoastCat15W.     

Les også: Westcon skal bygge ny el-ferje

– Det handler om tilpassede og gode gjennomtenkte løsninger; ikke minst komfort for besetningen, sier daglig leder Roy Frostad i Tomra Engineering.

Som et av Norges eldste båtbyggeri leverte Salthammer i 2015 sin første dedikerte servicebåt for havbruksoperasjoner. «Aqua Fighter» blir det sjette nybygget i dette segmentet.     

– Korona har gitt spesielle utfordringer også for denne bransjen. Derfor særlig hyggelig å få landet en nybyggingskontrakt som sikrer vår virksomhet til godt ut i 2021, framholder daglig leder Ove Amdam fra verftet på Vestnes.

 

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093