23948sdkhjf

Elko-nedleggelse får ringvirkninger

Tidligere i sommer ble det klart at Elko skal legges ned på Åmot i Modum, og at produksjonen flyttes utenlands. Dette får ringvirkninger utenfor Modums kommunegrenser.

En av bedriftene som i mer enn 20 år har montert og pakket el-materiell fra Elko, er attføringsbedriften Lier ASVO. Her jobber det mennesker med ulike utfordringer som ellers ikke har fått innpass i arbeidslivet. Når Elko-produksjonen flyttes fra Åmot til utlandet ved nyttårstider mister Lier ASVO et viktig oppdrag.

Les også: Frykter nedleggelse på Sunnmøre

Lierposten skriver at i snitt jobber fem deltakere i bedriften med Elkos produkter.

– På monteringsavdelingen jobber de sterkeste, men også de svakeste. Alt fra dem som sitter i rullestol til de som har én arm som fungerer. De oppgavene vi gjør for Elko er veldig flotte oppgaver, sier daglig leder Svein Marfi til avisa.

Men fra nyttår er det slutt på disse oppgavene for Elko. Lier ASVO mister forresten et annet oppdrag bedriften har hatt over flere år. I løpet av sommeren mistet nemlig attføringsbedriften også jobben med å ta imot og sende ut bestillinger av rengjøringsprodukter. Denne nettbutikken besluttet imidlertid å flytte lageret til Østerrike.

MISTER JOBB: Ansatte ved Lier Asvo mister monterings- og pakkejobben for Elko når sistnevnte bedrift legges ned fra nyttår av. FOTO: FRA LIER ASVOS FACEBOOKSIDE

Les også: - Ønsker ikke at andre skal oppleve det samme

Utfordringen for en bedrift som Lier ASVO er at det tar tid å få nye oppdrag. Man har derfor gått ut til lokalt næringsliv og sine kontakter med ønsker om å få tilbakemelding på mulige andre oppdrag.

Marfi kan nemlig legge til at mange av de oppdragene produksjonsavdelingen ved Lier Asvo har, blir tatt over av maskiner eller flyttet utenlands.

Lier Asvo:

Er en tilrettelagt arbeidsplass der deltakerne opplever stor grad av mestring og glede over å bidra i arbeidslivet.

Produserer og selger ved, mat og husflidprodukter. I tillegg utføres ulike pakkejobber og serviceoppdrag for bedrifter, enten i bedriftens lokaler eller i Lier Asvos lokaler på Kjellstad.

 

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.083