23948sdkhjf

Fra olje og gass til oppdrett

Endúr har hentet inn 100 millioner kroner. Nå skal selskapet satse mest på oppdrett, og mindre på olje og gass.

Det skriver E24.

Endúr har vært i oljebransjen i mange år. Men etter konkurser og oppkjøp og nå nylig innhenting av 100 millioner kroner, er olje- og gass-bransjen bare «et greit sted å være». Nå skal det satses på oppdrett.

Ikke så overraskende kanskje da Endúr fusjonerte med Oceano for en tid tilbake, ble det jo klart at oppdrettsnæringen sto sentralt.

-Vi har levert til forflåten til denne næringen, men med det nye ekteskapet skal vi nå kunne levere alle tjenester til bygging av oppdrettsanlegg, både til land og til havs. Det virker som markedet liker planene våre. Vi fikk veldig god respons da vi skulle hente inn kapital, sier konsernsjef Hans Petter Eikeland til E24.

Fabricom-restene i selskapet skal nå jobbe mot olje- og gass-næringen, og Eikeland sier at «olje og gass er et greit sted å våre, men at det ikke vil være hovedfokuset».

Et tydelig tegn på at det konsernet ikke lenger skulle satse mot olje og gass, var da Endúr Energy Solutions ble slått konkurs i februar. 90 ansatte i datterselskapet mistet jobben i et selskap som primært jobbet med vedlikehold og modifikasjon i olje- og gassnæringen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079