23948sdkhjf

- Send meg et brev

- La meg få høre hva Kongsberg-industrien betyr for AS Norge. Send meg et brev om hva det er behov for fra deres side.

Det sa statsminister Erna Solberg da hun tirsdag – dagen etter at Jonas Gahr Støre besøkte Kongsberg Teknologipark – møtte representanter for bedriftene i Kongsberg-industrien.

Les også: NHO-undersøkelse: Koronakrisen ikke over

Hun fikk høre de samme historiene som Gahr Støre dagen før, om at industrien på Kongsberg er hardt rammet av koronapandemien, spesielt gjelder dette de som produserer for olje og gass, bildeler og flytmotorbransjen. Maritim næring går greit fortsatt, men Kongsberg Gruppen er bekymret for verftenes framtid.

Laagendalsposten fulgte Solbergs besøk, og hun fikk høre om permitteringer, oppsigelser og andre bekymringer som følge av koronapandemien.

Det Kongsberg-industrien blant annet ber om penger til, er at de i stedet for å sende folk ut i arbeidsledighet, kan bli i bedriftene og drive utviklingsarbeid.

Men statsminister Erna Solberg kunne ikke love noe på stående fot, og ba bedriftene sende henne et brev der de redegjorde for hvilke behov de hadde.

– Jeg reiser ikke rundt og hører på orienteringer og kvitterer ut 40–50 millioner kroner før jeg reiser videre. Først må vi få et brev, så får vi se, sa Solberg ifølge lokalavisa.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093