23948sdkhjf

- Vi trenger hjelp!

Mandag var det Gahr Støre som besøkte bedrifter i teknologiparken på Kongsberg. Tirsdag er det statsminister Erna Solberg som avlegger Sølvbyen et besøk. Laagendalsposten (bak betalingsmur) fulgte Gahr Støres besøk.

Les også: 25 mister jobben

– 70 prosent av våre virksomheter er i truede bransjer. Vi trenger hjelp langs to akser – skaffe jobb gjennom å fremskynde prosjekter og kompetansebygging, sa Johnny Løcka, direktør for Kongsberg Teknologipark ifølge Laagendsalsposten.

Med seg til Kongsgberg hadde Gahr Støre lokale Ap-politikere og folk fra tidligere Buskerud-benken på Stortinget. Ap-lederen besøkte blant Arsenalet og GKN Aerospace, som nylig har varslet at de må si opp 150 ansatte. Også representanter fra andre Kongsberg-bedrifter var til stedet på møtet.

BESØK: Ap-leder Jonas Gahr Støre besøkte koronarammede Kongsberg-bedrifter mandag. FOTO: STORTINGET

TechnipFMC-sjef Christina Johansen sa at det hastet med å redde arbeidsplasser.

Les også: Hurtigruten reduserer tilbudet kraftig

- Det må bli fart i prosjekter som gir oss jobb, sa hun. Johansen skal nå si opp 700 medarbeidere.

I tillegg til andre bedrifter i teknologiparken deltok Kongsberg Innovasjon, Indsutrilederforum, fagbevegelsen, Nav og Fagskolen på møtet med opposisjonslederen fra Ap. Andre temaer som ble berørt på møtet tirsdag var kompetanseheving, Industri 4.0 og økning av permisjonsordningen fra 26 til 52 uker.

Tirsdag er det statsminister Erna Solberg som kommer til Sølvbyen. Hun skal besøke toppledere i Kongsberg-industrien i tillegg til å besøke Kongsberg interkommunale legevakt. I en pressemelding fra Kongsberg Høyre heter det at «man er veldig glad for at Statsministeren kommer til Kongsberg og vi mener dette bekrefter den betydningen Kongsbergindustrien og teknologimiljøet her på Kongsberg har for å finne Norges vei ut av koronakrisen."

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062