23948sdkhjf

Kritisk for Kleven verft

Mange trodde at kroatiske DIV Group skulle redde Kleven verft. Men nå viser det seg at verftets situasjon er dramatisk.

Bakgrunnen skal være at tre lånegivere skal ha avsluttet avtalen med verftet, ifølge nettstedet nett.no (bak betalingsmur). Dette skyldes at økonomien ved Kleven Verft skal være svært dårlig. Det betyr at konkurs igjen truer verftet dersom det ikke kommer en løsning innen 1. juli, altså om to-tre dager.

Termineringene av lånavtavele har ført til at alle kontoene til verftet og datterselskap er fryst. I tillegg er direktøren ved verftet – Kjetil Bollestad – sagt opp, angivelig for det ikke lenger skulle være behov for ham.

DIV Groups talsperson skriver i en e-post til NRK at kroatene arbeider hardt med å finne en løsning med lånegiverne, men at det er utfordrende tider. «Målet til DIV Group er at Kleven fortsatt skal være i DIV Groups portefølje som ett av flere vellykkede verft».

Talspersonen hevder videre at DIV Groups lånegivere har trukket tilbake lånene sine på grunn av det han kaller «usanne anklager om selskapets soliditet».

Det er mange arbeidsplasser som kan gå tapt i Ulstein kommune dersom verftet går konkurs, som det nå er en reell fare for. Ordfører i kommunen, Knut Erik Engh fra FrP, er skuffet og overrasket over det som nå skjer. Han hadde stor tiltro at DIV Group virket seriøse da de tok over Kleven verft tidligere sist vinter.

-Det vil være dramatisk hvis Kleven skulle gå overende nå, sier han. Ordføreren er kjent med Klevens økonomiske vanskeligheter de senere årene, men han trodde at kroatene skulle gå inn og sørge for videre solid drift av verftet.

Professor ved Institutt for samfunnsøkonomi ved Norges handelshøyskole, Ola Honningdal Grytten, sier til NRK at det er vanskelig å forstå kva som går føre seg i Kleven akkurat nå. Han tror en forklaring kan være at de kroatiske eieerne rett og slett ikke har vilje til å drive videre.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062