23948sdkhjf

Sier opp – og investerer for millioner

Westad Industri AS må si opp ansatte som følge av koronapandemien, men investerer sasmtidig i millioner i ny fabrikkhall.

Hvordan kan det ha seg, lurer kanskje du som leser dette.

Les også: 25 mister jobben

Bygdeposten var avisa som først skrev om investeringene ved Geithus-bedriften Westad Industri i Modum. Dette skjer altså samtidig som bedriften har måttet si opp 35 til 40 ansatte nå før sommerferien, og det er varslet ytterliger oppsigelser av 15 til 20 ansatte til høsten.

Westad leverer dreiespjeldventiler til det flytende naturgass (LNG)-markedet.

Det gjør at Geithus-bedriften innen sommerferien må si opp 35–40 ansatte, samt at de har varslet om ytterligere 15–20 oppsigelser i løpet av høsten.

- Vi leverer og opererer i et globalt marked, og covid-19 utbruddet har ført til en kraftig nedgang i ordreinngangen. Ordrebøkene våre tømmes derfor raskt etter sommerferien, sier Jørn-Inge Throndsen, som administrerende direktør ved Westad industri AS, til avisa. Oppsigelser må derfor komme slik at bedriften kan tilpasse seg markedssituasjonen og sørge for videre drift.

Les også: Hurtigruten reduserer tilbudet kraftig

Midt i all korona-elendigheten er det godt å vite at bedriften har sikret seg to store ordre, og at flere oppdrag ligger i bestilling.

Investeringen som nå gjøres er på over 10 millioner, og skal brukes til ny robotisert produksjonenhet ved bedriften. Westad Industri sirkler seg inn om et gassmarked som de tror har stor og lysende framtid. Throndsen sier at eierne med denne investeringen tenker langsiktig.

Denne uka startet rivingen av den gamle produksjonshallen, en hall som ifølge Throndsen skulle vært revet for lenge siden.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.33