23948sdkhjf

Intensjonsavtale verd to milliarder

Aker Solutions har inngått en intensjonsavtale verd om lag to milliarder kroner med Equinor.

Avtalen gjelder levering av undersjøisk system til Breidablitt-prosjektet i Nordsjøen, skriver Aker Solutions i en børsmelding. Intensjonsavtalen er avhengig av at Equionor og partnere tar en investeringsbeslutning senere i år, og avtalen innebærer at myndigheten må gi sin godkjennelse.

Intensjonsavtalen er omfattende og innebærer i første fase at Aker Solutions skal levere et komplett undersjøisk produksjonssystem med tilhørende utstyr. Dette inkluderer blan annet 15 «juletrær», som skal produseres ved selskapets avdeling på Tranby i Lier. «Juletrærne» overvåker og kontrollerer produksjonen ved en havbunnsbrønn.

I tillegg til Tranby vil det også foregå arbeid og produksjon ved Fornebuy og Egersund. Det vil også være leveringer fra Storbritannia og Brasil, ifølge meldingen.

Selskapets adm. dir., Luis Araujo skriver i meldingen at «de er henrykt over å bli tildelt denne intensjonsavtalen av Equinor, som vil lede til mer aktivitet ved mange av våre fasiliteter i Norge og i utlandet».

Breidablikk er ansett som et av de store kommende prosjektene i Nordsjøen, og feltet er beregnet til å koste i underkant av 20 milliarder kroner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094