23948sdkhjf

Jakter på flere ansatte

Men softwareutviklere kan være vanskelig å få tak i. Det er nemlig disse Kongsberg Defence & Aerospace jakter på.

Det er Laagendalsposten (bak betalingsmur) som skriver at Kongsberg Gruppens forsvarsavdeling – også forkortet KAD – er på jakt etter flere ansatte. Prosessen med ansette nye medarbeidere startet sist høst – lenge før koronapandemien tok mye av norsk næringsliv. Men KAD har fortsatt behov for nye medarbeidere – spesielt softwareutviklere.

Les også: 25 mister jobben

Ansettelseskampanjen som startet sist høst førte til at Kongsberg Aerospace & Defence ansatte 240 av et behov på 500. Nå skal resten ansettes – det vil si 260.

- Vi trenger 200 til, men det er vanskelig å få tak i. Vi trenger kompetansen og kapasiteten, men vi får ikke tak i dem. De er ikke der, sa han, da det ble snakk om hva slags kompetanse Kongsberg-miljøet må satse videre på i tiden som kommer, sier konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen ifølge Laagendalsposten.

Kontraktene med Forsvaret og andre nasjoners forsvar er ofte svært langsiktige og det er dette som gjør at KAD så langt har vært lite rammet av koronapandemien.

Lokalavisa skriver at «Kongsberg er allerede blant de største softwaremiljøene i landet, med over tusen personer innen fagfeltet allerede i jobb i Kongsberg Gruppen, enten det gjelder Kongsberg Defence & Aerospace, Kongsberg Maritime, eller Kongsberg Digital. Selskapet har holdt på med software-utvikling i over 50 år».

I første omgang er det behov for 100 nye.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.316