23948sdkhjf

- Ønsker ikke at andre skal oppleve det samme

- Vi ønsker at det skal bli vanskeligere å legge ned lønnsomme bedrifter i Norge. Det sier tillitsvalgte Elko på Åmot i Modum

I forrige uke bestemte eieren Schneider Electric å legge ned den tradisjonsrike bedriften på Åmot i Modum. Mer 85 ansatte mister jobben – dette til tross for at Elko i en årrekke har levert gode resultater. Også så langt under koronakrisen.

Les også: Frykter nedleggelse på Sunnmøre

Under et møte med LO og Ap tirsdag, kan Bygdeposten (bak betalingsmur) fortelle at det de tillitsvalgte nå ønsker er at andre ikke skal oppleve det samme som de ansatte ved Elko.

- Vi ønsker ikke at andre skal oppleve at lønnsomme bedrifter i Norge skal være enkelt å legge ned som det vi har opplevd, sier de to tillitsvalgte Elin Kolloen og Eva Ranheim til Bygdeposten. De håper at andre kan spre litt støy, selv om alle er enige om at det er for sent å snu vedtaket om å legge ned Elko nå.

LOs regionsnestleder i Viken og Oslo, Jan Petter Gundersen, understreket meningsløsheten i den avgjørelsen som er tatt.

De to-tre første dagene etter at nedleggelsen ble kjent var det svært få på jobb i Elko. Nå bekrefter de tillitsvalgte at de aller fleste er tilbake på jobb og produksjonen går som normalt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078