23948sdkhjf

Kraftig nedgang i verdens råstål-produksjon

Koronapandemien fortsetter å påvirke verdens råstålproduksjon negativt. I mai gikk denne produksjonen ned med 8,7 prosent sammenliknet med samme måned i fjor.

Det viser ferske tall fra Worldsteel, som representerer 64 av landene med størst råstål-produksjon i verden.

Les også: Råstål-produksjonen kraftig ned

I mai var det altså en nedgang i produksjonen på hele 8,7 prosent – til 148,8 millioner tonn – sammenliknet med samme måned i fjor. Selv om tallene er noe usikre og kanskje må revideres ved framleggelsen av tallene for månedene framover, er trenden klar: Koronapandemien påvirker verdens råstålproduksjon kraftig.

Men det er ikke land som er like hardt rammet. Kina hadde en økning i sin produksjon på 4,2 prosent sammenliknet med mai 2019. Men ellers i Asia var det ikke mange oppløftende tall å melde om. Japan opplevde en nedgang i sin råstål-produksjon på hele 31,8 prosent i mai i år, og India hadde tilsvarende tilbakegang på hele 39,1 prosent. Sør-Korea «klarte seg» med en tilbakegang på 14,1 prosent i mai år sammenliknet med mai 2019.

Heller ikke USA slipper unna de mørke skyene som følge av koronapandemien, og opplevde en tilbakegang på solide 36,6 prosent i samme periode. Produksjonen i EU-området gikk ned med 26,8 prosent.

Videre hadde Ukraina en tilbakegang på 10,4 prosent, Brasil ned 22,6 prosent og Tyrkia ned 25,8 prosent.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094