23948sdkhjf

Skal bygge ny hybrid arbeidsbåt

Promek har signert avtale med Cargill om bygging av hybrid arbeidsbåt.

Det går fram av en pressemelding.

- Dette er Promeks første oppdrag med å bygge et fartøy som har en kombinasjon av elektrisk og dieseldrift, opplyser selskapet ved administrerende direktør Arild Tjelle i pressemeldingen, der det videre heter:

«Promek tar med dette et nytt skritt mot framtiden og bygging av mer miljøvennlige fartøyer».

Promek, som holder til på Smøla, opplyser videre at prosjektet er blitt gjort mulig ved støtte fra ENOVA, og verdien på kontrakten ligger på mellom 17 og 20 millioner kroner.

Fartøyet som skal bygges er av typen PROCAT 1475 HYB, og skal etter planen leveres i juni neste år. Dette blir bygg nummer 219 for verftet.

Cargill er en av verdens største produsenter av fiskefôr med fabrikker i Norge, Chile, Canada og Skottland. Selskapet produserer fôr til laks og andre arter under merkevaren EWOS.

Cargill, Incorporated (grunnlagt i 1865) er et amerikansk privateid globalt selskap med base i Minneapolis, Minnesota, og er det største privateide selskapet når det gjelder inntekter, melder Promek i meldingen.

«Bærekraft er en av Cargills kjerneverdier, og står sentralt for selskapets drift i alle ledd for å bedre sosiale forhold og begrense miljøpåvirkning. Selskapet har iverksatt en rekke tiltak for å ha en betydningsfull og bærekraftig innvirkning på disse områdene. Flere tiltak retter seg mot miljøutslippfra forsyningskjeden, hvor Cargill har forpliktet seg til å redusere utslipp med 30 prosent innen 2030. Cargill vil være i front av utviklingen mot elektrifisering av havbruk, og samarbeider medleverandører og andre aktører for å nå felles mål», skrives det i pressemeldingen.

Promek holder til på Smøla og bygger hovedsakelig arbeidsbåter, men også båter for andre formål.

Båtene bygges i aluminium, noe som gjør båtene «lette og driftsøkonomiske».

Kilde: Pressemelding fra Promek

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094