23948sdkhjf

TechnipFMC tildelt oppdrag verdt inntil 1,8 milliarder

På vegne av lisenspartnerne har Equinor tildelt TechnipFMC to kontrakter og inngått en intensjonsavtale med selskapet for rørlegging og marine installasjonstjenester i tre prosjekter på norsk sokkel.

Les også: ABB leverer 800 roboter til VW for produksjon av elbiler

Prosjektene det gjelder er Breidablikk og gassimportsystemet for Snorre Expansion, der kontraktene er tildelt, samt Askeladd Vest, der det er inngått en intensjonsavtale. Breidablikk-kontrakten har marine installasjonstjenester som en opsjon.

De tre oppdragene, inkludert opsjonen, har en samlet verdi på om lag 1,8 milliarder kroner.

– Vi er glad for å gi TechnipFMC nye store oppdrag innen rørlegging og marine installasjonstjenester på norsk sokkel. Ved å gi tre oppdrag til samme leverandør oppnår vi effektivitetsgevinster og kostnadsbesparelser. Det vil også gjøre det mulig med en samordnet oppfølging av hele leveransen i gjennomføringsfasen. Dette vil skape verdi for alle parter, sier Peggy Krantz-Underland, anskaffelsesdirektør i Equinor.

Oppdragene omfatter fabrikasjon og legging av rørledninger, installasjon av undervannsstrukturer og kontrollkabler samt oppkobling og testing av systemer. Offshore-operasjonene som omfattes av kontraktene skal etter planen gjennomføres i perioden 2021-2023.

Les også: Westcon skal bygge ny el-ferje

Tildelingene bidrar til å opprettholde viktige arbeidsplasser hos TechnipFMC i Norge, blant annet på spolebasen i Orkanger, der rørledningene blir produsert før de kveiles på installasjonsfartøyet. Det ventes også at tildelingene vil føre til mer arbeid gjennom oppdrag til underleverandører.

SNORRE: Prosjektene det gjelder er Breidablikk og gassimportsystemet for Snorre Expansion, der kontraktene er tildelt. Her fra Snorre A-plattformen i Nordsjøen. FOTO: BO B. RANDULFF/EVEN KLEPPA/EQUINOR ASA

– I en utfordrende periode for bransjen har vi som mål å fortsette å realisere potensialet i vår prosjektportefølje på norsk sokkel. Det må skje i nært samarbeid med våre leverandører for å sørge for at vi skaper verdi og aktivitet i Norge. Dette vil bidra til å opprettholde jobber i leverandørindustrien, og videreutvikle den viktige kompetansen som bransjen har bygget opp, sier Krantz-Underland.

Kontraktstildelingen for Breidablikk er avhengig av en endelig investeringsbeslutning og en endelig godkjenning av myndighetene. Intensjonsavtalen for Askeladd Vest er avhengig av en endelig investeringsbeslutning.

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.172