23948sdkhjf

TechnipFMC tildelt oppdrag verdt inntil 1,8 milliarder

På vegne av lisenspartnerne har Equinor tildelt TechnipFMC to kontrakter og inngått en intensjonsavtale med selskapet for rørlegging og marine installasjonstjenester i tre prosjekter på norsk sokkel.

Prosjektene det gjelder er Breidablikk og gassimportsystemet for Snorre Expansion, der kontraktene er tildelt, samt Askeladd Vest, der det er inngått en intensjonsavtale. Breidablikk-kontrakten har marine installasjonstjenester som en opsjon.

De tre oppdragene, inkludert opsjonen, har en samlet verdi på om lag 1,8 milliarder kroner.

– Vi er glad for å gi TechnipFMC nye store oppdrag innen rørlegging og marine installasjonstjenester på norsk sokkel. Ved å gi tre oppdrag til samme leverandør oppnår vi effektivitetsgevinster og kostnadsbesparelser. Det vil også gjøre det mulig med en samordnet oppfølging av hele leveransen i gjennomføringsfasen. Dette vil skape verdi for alle parter, sier Peggy Krantz-Underland, anskaffelsesdirektør i Equinor.

Oppdragene omfatter fabrikasjon og legging av rørledninger, installasjon av undervannsstrukturer og kontrollkabler samt oppkobling og testing av systemer. Offshore-operasjonene som omfattes av kontraktene skal etter planen gjennomføres i perioden 2021-2023.

Tildelingene bidrar til å opprettholde viktige arbeidsplasser hos TechnipFMC i Norge, blant annet på spolebasen i Orkanger, der rørledningene blir produsert før de kveiles på installasjonsfartøyet. Det ventes også at tildelingene vil føre til mer arbeid gjennom oppdrag til underleverandører.

SNORRE: Prosjektene det gjelder er Breidablikk og gassimportsystemet for Snorre Expansion, der kontraktene er tildelt. Her fra Snorre A-plattformen i Nordsjøen. FOTO: BO B. RANDULFF/EVEN KLEPPA/EQUINOR ASA

– I en utfordrende periode for bransjen har vi som mål å fortsette å realisere potensialet i vår prosjektportefølje på norsk sokkel. Det må skje i nært samarbeid med våre leverandører for å sørge for at vi skaper verdi og aktivitet i Norge. Dette vil bidra til å opprettholde jobber i leverandørindustrien, og videreutvikle den viktige kompetansen som bransjen har bygget opp, sier Krantz-Underland.

Kontraktstildelingen for Breidablikk er avhengig av en endelig investeringsbeslutning og en endelig godkjenning av myndighetene. Intensjonsavtalen for Askeladd Vest er avhengig av en endelig investeringsbeslutning.

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.129