23948sdkhjf

To nye kontrakter for Kongsberg Gruppen

Kongsberg Defence & Aerospare (KDA) er involvert i to nye kontrakter. En kontrakt de har inngått med Boeing, og en som de har inngått med det lokale selskapet Kongsberg Terotech AS.

Boeing-kontrakten er svært viktig for KDA, og avtalen er en såkalt «Memorandium fo Understand» (MoU) for P-8 vedlikehold og understøttelse, skriver Laagendalsposten.

Samarbeidet med Boeing og Kongsberg Gruppen har vart i mer enn 20 år, primært med NATOs flåte av AWACS-fly og vil kunne løftes videre gjennom nettopp P-8A Poseidon maritime overvåkingsfly. En flytype som Norge skaffet sg i 2017.

– Boeing har gjennom de siste årene vært aktiv med norsk industri som har demonstrert at de har en robust og meget dyktig forsvarssektor som kan støtte vår virksomhet, blir Maria Laine, Boeing Vice president, International Strategic Partnerships, sitert på i en melding fra selskapene.

Videre i meldingen heter det at «størrelsen, omfanget og den strategiske verdien av våre samarbeidsmuligheter forsterker vår forpliktelse til Norge, og våre løfter om industriavtaler».

Den omfattende MoU-avtalen med Kongsberg Gruppen vil kunne inneholde vedlikehold og understøttelse av den norske P-8-flåten.

Lokalavisa skriver at dette kan føre til at det blir behov for et nytt vedlikeholdssenter for produksjon og vedlikehold. Dette krever mulig merutdanning innen flyfaget her til lands.Laagendalsposten skriver videre at avtalen innebærer industriell utvikling og sysselsetting og at dette kan bety flere nye årsverk.

– Vi er svært fornøyde med å utvide vårt nære samarbeid med Boeing ved å inkludere støtte til den norske P-8 flåten, med mulighet for videre utvidelser fremover. Samarbeid med internasjonale plattformleverandører er av strategisk stor betydning for Kongsberg Gruppen. Det sikrer kontinuitet og beredskap i Norge, og gir Kongsberg Gruppen ytterligere eksportmuligheter,» sier Terje Bråthen, divisjonsdirektør i Kongsberg Defence & Aerospace AS.

Samme dag som Boeing og KAD undertegnet sin avtale ble det kjent at Kongsberg Terotech har inngått en fem års rammeavtale med KAD. Avtalen omfatter forebyggende, akutt vedlikehold og tekniske ingeniørtjenester. Rammeavtalen skal ifølge lokalavisa i Sølvbyen ha et omfang på mer enn 100 millioner kroner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078