23948sdkhjf

- Sikrer gode og attraktive områder å lete i

-Utlysingen av TFO 2020 gir gode muligheter for fortsatt godt og stabilt aktivitetsnivå på norsk sokkel som kan trygge arbeidsplassene i næringen fremover.

Det sier kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen i Norsk olje og gass etter at regjeringen utlyste 36 nye leteblokker fredag.

Olje- og energidepartementet lyste fredag ut TFO 2020, som omfatter de forhåndsdefinerte områdene med blokker i Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet.

- Vi er fornøyde med utlysningen som er gjort i denne runden. Dette er den viktigste adgangen petroleumsnæringen har til areal, og regjeringen har gjennom utlysningen lagt til rette for å lete i attraktive områder som kan gi nye funn og bidra til å holde verdiskaping og aktivitetsnivå oppe, sier kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen i Norsk olje og gass.

I denne runden er det foretatt en utvidelse av det forhåndsdefinerte området med 36 blokker vest i Norskehavet.

- Utvidelsen med 36 blokker vest i Norskehavet er spennende. Det er viktig at vi kan få påvist flere ressurser der slik at vi kan få en videre utvikling av området, sier Hansen.

TFO står for tildeling i forhåndsdefinerte områder. Etter over 50 år med letevirksomhet utgjør dette størstedelen av åpnet, tilgjengelig areal på norsk sokkel. Selskapenes søknadsfrist i denne konsesjonsrunden er satt til tirsdag 22. september 2020.

Naturvernforbundet karakteriserer utlysningen som uansvarlig fordi dette låser Norge til høye klimagassutslipp framover.

 

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078