23948sdkhjf

Avgradingsmaskin gir store besparelser

Hos Kværner Verdal har hverdagen blitt lettere og effektiviteten har økt etter at verkstedbedriften tok i bruk en Timesavers avgradingsmaskin. Vesentlig bedre HMS og reduserte kostnader er gode grunner til investeringen, men ikke minst at maskinen møter R2-kravene i NORSOK.

 

Strenge krav til kvalitet både til sluttprodukter og til arbeidsmiljøet fikk Kværner Verdal til å investere i en Timesavers avgradingsmaskin levert av iTec AS. De positive resultatene kom med en gang maskinen ble tatt i bruk forteller Nils Tore Aarstad, arbeidsleder i brenneavdelingen.

- Vi opplevde mye sykefravær blant dem som holder på med avgrading med vinkelsliper. Slitasje på bein og muskler samt skader er vanlig når man driver med denne typen manuelt arbeid. Vi ville gjøre noe med problemet, forteller Aarstad.

 

Bedre HMS

- Vi så på flere typer maskiner, men fant ut at en Timesavers 42RB er beste løsning for oss. I tillegg til at den har lavt støynivå, og at det ikke kommer støv fra avgradingen, er den enkel i bruk. Maskinen har eget avsug som hindrer støv i å spre seg i verkstedet. Det er vesentlig bedre arbeidsmiljø hos oss nå, sier Aarstad.

 

Timesavers garanterer R2

For Kværner Verdal er kvaliteten på sluttproduktet viktig for å tilfredsstille kundenes krav. Siden bedriftens produksjon ofte er rettet mot oljeindustrien må man kunne levere i henhold til gjeldende standard, som ofte er NORSOK. Den sier noe av hvilken radius det skal være på deler som skal overflatebehandles.

- Vi har krav som sier at vi må levere R2, som er den radien som man trenger for at maling får heft på delen. Timesavers er den eneste av de maskinprodusentene vi vet om som garanterer R2. Resultatet for vår del er at i tillegg til stor forbedring innen HMS får vi også mye høyere kvalitet og stabilt resultat, alltid likt hver gang. Det gir kostnadsbesparelser og rask inntjening på investeringen, forklarer arbeidslederen.

 

Timesavers igjen

For å beskrive produktiviteten gir Aarstad et eksempel:

- Vi kjørte 84 deler i svart stål på 200x200x20mm gjennom maskinen på to timer. Skulle vi gjort dette manuelt måtte vi før regne to skift for å gjøre samme jobben, konkluderer Nils Tore Aarstad.

 

For mer informasjon se: www.kvaerner.com og www.itec.as

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094