23948sdkhjf

Svært få på jobb dagen etter sjokkbeskjeden

Tirsdag vedtok Schneider Electric å legge ned Elko på Åmot i Modum. Dagen etter var det svært få som møtte opp på et «allmøte om veien videre for de ansatte».

Det er Bygdeposten som skriver at Elko-ansatte uteble fra jobb onsdag morgen, da det skulle avholdes et allmøte som ledelsen hadde kalt inn til «om veien videre».

Les også: Frykter nedleggelse på Sunnmøre

Bygdeposten snakket med tillitsvalgte Elin Kolloen, som reiste fra jobb til et møte i Fellesforbundet onsdag ved 9-tiden. Da var det ifølge Kolloen svært få som var på jobb ved Elko-fabrikken på Åmot i Modum.

Det var tidligere denne uka at det ble endelig avgjort at Elko-fabrikken på Åmot skal legges ned. Eieren Schneider Electric har valgt å flytte produksjonen til Tyskland og Sverige i stedet. 80 moinger mister jobbene sine.

Kolloen sier til lokavavisa at hun tror det var 99 prosent fravær onsdag som følge av sjokkbeskjeden de ansatte fikk tirsdag. Kun 19 biler ble observert foran Elko-bygningen da allmøte ble avholdt, og det er langt færre enn det som er vanlig.

Kolloen uttaler til avisa at fraværet nok skyldtes at det var stor misnøye blant de ansatte med meldingen de mottok tidligere i uka.

Les også: Elko-nedleggelse får ringvirkninger

-Hvordan det skal være mulig å motivere folk til å gå på jobb og bli i jobben fram til faktisk avvikling en gang neste år, har jeg foreløpig vanskelig for å se, sier hun.

Bygdeposten skriver også at Elko de seneste årene har levert solide og gode resultater, og resultat før skatt i 2018 ble på 241,8 millioner kroner av en omsetning på drøyt 726 millioner kroner. Også i fjor og så langt i år har resultatene vært gode. Til tross for dette valgte altså Schneider Electric å legge ned Modum-bedriften.

Lokalavisa for Modum, Sigdal og Krødsherad skriver også at de lokale stortingsrepresentantene Morten Wold (FrP) og Olaf Lundteigen (Sp) har kalt inn styrelederen i Schneider Electric på teppet til et møte fredag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.111