23948sdkhjf

Slår seg sammen

I 2018 slo Endúr AS seg sammen med Bergen Group. Nå slår Endúr seg sammen med Oceano AS.

Det går fram av en børsmelding.

Ifølge meldingen har det oljesercive- og akvakulturselskapet Endúr inngått en intensjonsavtale med aksjonærene i Oceano om sammenslåing. Det skal gjennomføres som en fusjon, med Endúr som overtakende selskapet.

Oceano er et forholdvis nyetablert konsern som har selskapene ØPD AS og Installit AS med datterselskaper i porteføljen.

Endúr skriver i børsmeldingen at «Endúr planlegger en emisjon for å gi det sammenslåtte selskapet en god kapitalbase for videre konsolidering, i tillegg til å sikre en sunn finansiering knyttet til dagens arbeidskapitalbehov. Toneangivende aksjonærer i Endúr og Oceano har signalisert at de ønsker å delta i emisjonen, herunder å bidra som garantister».

I februar slo Endúr sitt heleide oljeserviceselskap Endúr Energy Solutions konkurs. En uke senere ble det inngått en avtale om tilbakekjøp av Endúr Industrier, som var et datterselskap av Endúr Energy Solutions.

-Oceano tilfører Endúr solid kompetanse og sterk operasjonell drift innen marine tjenester. Sammen med konsernets allerede godt etablerte virksomheter, blir det sammenslåtte Endúr en ledende marin entreprenør- og tjenesteleverandør», sier konsernsjef Hans Petter Eikeland i Endúr ifølge børsmeldingen.

Han får støtte av styreleder Øivind Horpestad i Oceano, som også ser et stort potensial i transaksjonen.

-Oceano har en strategisk målsetning om å være en konsolidator innenfor sine eksisterende forretningsområder. Ved å la Oceano bli en del av Endúr, danner vi et sterkt fundament med muligheter for videre vekst også inn mot nye geografiske områder», sier Horpestad.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078