23948sdkhjf

Sikret seg dykkerkontrakt

Haugesund-selskapet SubseaPartner skal ha mer enn 60 dykkere i operasjon når produksjons- og lagringsskipet Jotun A kommer til Åmøyfjorden.

Selskapet har nemlig sikret seg en leverandørkontrakt for bemannede dykkeoperasjoner, heter det i en pressemelding fra SubseaPartner.

Les også: Kongsberg-avtale skal sikre arbeidet mot global avskoging

«Det er i forbindelse med Ocean Installer og Baker Hughes hovedkontrakt for Balder Future med Vår Energi», heter det i pressemeldingen.

Jotun A kommer til RosenbergWorley for rehabilitering, og dykkerne fra SubseaPartner skal fjerne gjenværende rester av kjettinglenker og ristere etter frikoblingen offshore før skipet går i dokk hos RosenbergWorley.

Haugesund-firmaet har med seg sine egne fartøyer, LCD «Venturer» og DSV «Risøy». I tillegg har de chartret «Olympic Challenger». Sistnevnte skal brukes som operasjonssentral og forpleining.

Over 60 dykkere, dykkerteknikere og dykkeledere er engasjert for å jobbe døgnkontinuerlig for å gjennomføre operasjonen.

Les også: Sikret seg kontrakt i Canada

Salgsdirektør i SubseaPartner, Ole Morten Skogland, sier at dette er en av årets viktigste kontrakter for selskapet, og at de er fornøyde med at de kan også tildele kontrakter til lokale underleverandører som Reach Subsea, Claxton Engineering og Skyssbaatservice.

Skogland påpeker at SubseaPartner er en relativt liten aktør i bransjen, og ser på tildeling av kontrakten som en bekreftelse på at de leverer på et høyt kvalitativt- og kvantitativt nivå.

– Kompleksiteten i denne operasjonen er mest av logistisk art, men omfanget er stort og omfattende, sier Skogland avslutningsvis i pressemeldingen.

Kilde: Pressemelding fra SubseaPartner

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094