23948sdkhjf

Opptil 150 kan miste jobbene sine

Onsdag mottok de 500 ansatte i GKN Aerospace på Kongsberg den tunge beskjeden om at nærmere 150 kan miste jobbene sine.

Bakgrunnen er den nesten fullstendige bråstoppen i verdens flyproduksjon som følge av koronakrisen. GKN Aerospace produserer og leverer deler til flymotorer over hele verden, og 170 av de til sammen 500 ansatte har i periode vært permitterte. Nå måtte ledelsen gå til det skritt å meddele de ansatte om at så mange som 150 ansatte kan miste jobbene sine. Det skjedde under et allmøte onsdag, melder Laagendalsposten.

Avisa skriver at det er uklart om det er de 170 som for tiden er permitterte, som blir mest berørt. Jobben med å nedbemanne tar til etter fellesferien, og hvor lang tid det tar, er uvisst.

De ansatte ble informert om nedskjæringene på et møte onsdag.

Årsaken til at vi går ut med dette før sommerferien er at usikkerheten i organisasjonen er stor, mange stiller spørsmål om fremtiden og om det vil bli oppsigelser, og vi ønsker å være åpne, ærlige og transparente med det vi vet – spesielt i den vanskelige tiden vi er inne i. Vi håper at uro basert på kunnskap er bedre enn uro basert på spekulasjoner, sier adm. dir. Peter Hjortsberg til lokalavisa.

Ordfører Kari Anne Sand har fulgt situasjoen i GKN Aerospace og de andre bedriftene i Kongsberg Teknologipark tett under koronapandemien, og hun sier at hun ikke veldig overrasket over at den vonde og leie beskjeden om nedbemanning

– Dessverre ser vi at tiltak fra regjeringen i beskjeden grad har truffet Kongsberg-industrien – og spesielt eksportindustrien, sier Sand til Laagendalsposten.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.313