23948sdkhjf

Equinor forbereder seg på færre ansatte

I et videomøte med de ansatte tirsdag varslet konsernsjef Eldar Sætre at Equinor kommer til å ha færre ansatte i fremtiden.

Det melder flere medier torsdag morgen.

Les også: Innfører hurtigtest før avreise til Norge

Koronakisen, lavere råvarepriser og pressede marginer skal være årsaken til at Equinor planlegger for nedbemanning i tiden som kommer. Det er foreløpig ikke kjent hvor store kuttene vil bli.

I forbindelse med oljeprisfall-krisen i perioden 2014 til 2016 gjennomførte selskapet den største nedbemanningen i Equinors historie – den gang het selskapet Statoil.

Hovedtillitsvalgte i Equinor bekrefter møtet og at innholdet handlet om at Equinor skal bli mindre, men ikke hva dette helt innebærer.

– Men vi har fått beskjed om at en vil komme tilbake til dette gjennom selskapets samarbeidsorganer, sier hovedtillitsvalgt i Safe, Bjørn AsleTeige, til Dagens Næringsliv, som omtalte saken først.

Pressetalsmann Bård Glad Pedersen i Equinor sier det er en krevende tid for selskapet og industrien, og at det var dette Sætre beskrev.

– Sætre sa at vi over tid ventet at selskapet ville ha færre ansatte. På noen områder vil vi ha flere ansatte, og på andre færre. Dette er ting som vil bli fulgt opp i de enkelte forretningsområder og staber utover høsten, sier han.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11