23948sdkhjf

Volvo Lastebiler må kutte 4000 stillinger

Volvo Lastebiler varsler at mer enn 4000 jobber kan forsvinne i andre halvdel av 2020 globalt.

Det skriver AB Volvo i en pressemelding. Planen er å redusere antall medarbeidere på tjenestemannsiden med om lag 4100 stillinger på verdensbasis i løpet av andre halvår i år.

Bakgrunnen for varselet er at man forventer at koronakrisen kommer til å påvirke den økonomiske aktiviteten på mange av konsernets store markeder på kort og mellomlang sikt.

- Koronapandemien og de globale tiltakene som er satt i verk for å bekjempe denne har ført en markedssituasjon som vår bransje alvorlig. Effektene forventes å bli lavere etterspørsel framover og vi må fortsette å tilpasse vår organisasjon i samsvar med etterspørselen, sier Martin Lundstedt. Han er administrerende direktør og konsernsjef i Volvo-konsernet.

Allerede fra midten av 2019 har Volvo-konsernet tilpasset sitt aktivitetsnivå ved å benytte seg av fleksibilitet og si opp midlertidige kontrakter og konsulentavtaler. Av de 4100 stillingene som nå det er planer for å redusere, er 15 prosent konsulenter. Om lag 1250 av disse stillingene er i Sverige.

AB Volvo opplyser videre at behovet for personalnedskjæringen ville vært større uten de statlige støtteordningene som er muliggjort gjennom korttidsarbeid og liknende andre tiltak i Sverige.

Personalendringene kommer til å bli gjennomført på ulike måter i hele konsernet, avhengig av den lokale forretningssituasjonen, lovgivningen og arbeidsmarkedspraksis. I noen land, som for eksempel i Sverige, betyr dette å varsle om oppsigelser.

– Volvo-kulturen kommer fortsatt til å være vår ledestjerne i dette arbeidet, og vi kommer til å et tett samarbeid med fagforeningene for å gjøre denne tilpasningen så ansvarsfullt det er mulig, sier Lundstedt.

Kilde: Pressemelding fra Volvo

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095