23948sdkhjf

Fikk stor Jotun-kontrakt

Leirvik AS er blitt tildelt EPC-kontrakt  (Engineering, Procurement, Construction) fra RosenbergWorley i Stavanger på levetidsforlenging av boligkvarteret på Jotun A FPSO. Jotun A eies og opereres av Vår Energi.

Kontrakten innebærer en totalrenovering av boligkvarteret. Arbeidene vil omfatte prosjektering, innkjøp og installasjon i boligmodulen på 3.200 kvadratmeter. Dette arbeidsomfanget er en del av prosjektet som tar sikte på å forlenge levetiden til produksjonsskipet med 25 år.

Les også: Kongsberg-avtale skal sikre arbeidet mot global avskoging

Boligkvarteret vil få en kapasitet på 55 enkle lugarer, rekreasjonsområder, administrasjonssenter, kontrollrom samt alle andre nødvendige fasiliteter for å drive et offshore boligkvarter.

Leirvik AS har siden august 2019 jobbet på en intensjonsbestilling fra RosenbergWorley og har nå en bemanning på 50 ingeniører og ledelsespersonell i prosjektet.

Jotun A FPSO er planlagt å ankomme Stavanger og dokksatt hos RosenbergWorley i august 2020. Leirvik vil først starte sanering/demolering, før arbeidene med å tilpasse boligkvarteret for 25 nye år starter opp.

Det nye helikopterdekket kan bli bygd ved verftet på Stord, og trolig den tilhørende kontrollbua. Dette arbeidet vil eventuelt starte i januar 2021. Boligkvarteret med helikopterdekk skal leveres ferdig testet ved RosenbergWorley i februar 2022.

-Vi har jobbet strategisk mot vedlikeholds- og modifikasjons-markedet offshore og har hatt en jevn økning i aktiviteten de siste årene. Som en del av dette arbeidet er levetidsforlengelser av eksisterende boligkvarter offshore er et viktig satsningsområde. Kontrakten med RosenbergWorley er derfor svært gledelig og viktig for selskapet, sier adm. dir. hos Leirvik, Helge Gjøsæther i en kommentar.

Kontrakten har en verdi på ca. 400 millioner kroner.

Kilde: Pressemelding fra Leirvik

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125