23948sdkhjf

Gjemte sigaretter i metallplater

Metall kan brukes til så mangt. Også til å smugle sigaretter med. For om bord i det litauiske vogntoget fant nemlig tollerne 808.640 sigaretter.

Metallplatene som fattet tollernes interesse viste seg nemlig å være store metallbokser som var fylt opp med sigarettesker. Hendelsen fant sted på Magnormoen toll- og kontrollstasjon 4. juni. Det litauiske vogntoget kom fra Sverige, og det var en årvåken toller som fattet interesse for at ikke alt var som det skulle.

Først gikk tollerne gjennom den «lovlige lasten» før de fant metallplatene/metallboksene som fylt til randen med ulovlig sigaretter – til sammen 808.640 sigaretter, skriver Glåmdalen.

Tollerne på grensen hadde bistand fra Tolletaten i Oslo som hadde med seg en mobil skanner. Men den skanner ikke gjennom metall, og det er nok det som er årsaken til at man hadde valgt å legge sigarettene i metallbokser.

I fjor beslagla tollerne i Kongsvinger-området totalt 597.772 sigaretter totalt, så beslaget 4. juni var stort. Faktisk det største beslaget i året på landevei. Tollerne antar at avgiftsunndragelsen er beregnet til 2.907.704 kroner, og med en antatt omsetning på 50 kroner pr sigarettpakke, ville beslaget hatt en verdi på godt over 40 millioner kroner på gata.

Tollerne opplyser til Glåmdalen at i tillegg til sigarettene hadde også den lituauiske sjåføren med seg 10 liter hjemmebrent av ukjent kvalitet.

Den litauiske sjåføren i 40-åra ble pågrepet og overlever til politiet, der han nektet straffeskyld og stilte seg ukjent til forholdet. Dagen etter at han ble stoppet ble han framstilt for varetekt – i fire uker. Politiet etterforsker nå saken, og det kan bli aktuelt å holde ham fengslet etter varetektsperioden fram til 3. juli for en eventuell tiltale og hovedforhandling i retten.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141