23948sdkhjf

Rederiet vant fram i «Norwegian Gannet»-saken

Bergen tingrett mener at Mattilynets vedtak om godkjenning av «Norwegain Gannet» og Hav Line Metoden var riktig. «Regjeringens omgjøringsvedtak og avslag på Hav Lines søknad om dispensasjon, var ugyldig» heter det i dommen.

Dom i Norwegian Gannet-saken kom mandag 15. juni, og rederiet Hav Line får klart medhold i at regjeringen ikke har fulgt de retningslinjer de skal i sakens anledning.

Styreleder Carl-Erik Arnesen i Hav Line er ikke nådig i sin kritikk av myndighetene etter dommen.

- Tingretten har med dette konstatert myndighetsmisbruk. I tillegg til at den kongelige resolusjon ble kjent ugyldig ble Hav Line Gruppen tilkjent mer enn fire millioner kroner i saksomkostninger, sier Arnesen til Kyst.no. Han legger til at dommen sier at Hav Line kan operere under den midlertidige dispensasjonen til 1. juli i år.

Overfor Kyst.no påpeker styrelederen også at regjeringens vedtak er kjent ugyldig og at den må behandle «Norwegian Gannet»-saken på ny. Videre har domstolen underkjent regjeringens hovedargumenter fra våren for to år siden, og har også slått fast rederiet opererte i tråd med tidligere paragraf 17 og at Nærings- og fiskeridepartemenets endring av paragraf 17 var en realitetsendring.

- I tillegg er regjeringens kontroll- og tilsynsmyndighet underkjent, sier Arnesen videre til nettstedet.

Nærings- og fiskeridepartementet bekrefter overfor Kyst.no å ha mottatt dommen, og at den vil gås igjennom for å se på rettens vurderinger. Om det blir en anke eller ikke gjenstår å se.

Uansett kan «Norwegian Gannet» fortsette å seile – inn til videre.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094