23948sdkhjf

«Nexans Aurora» er ankommet Ulstein

Nå starter arbeidet med å utruste kabelleggingsskipet ved Ulstein Verft.

I juni 2018 signerte Nexans og Ulstein en skipsbyggingskontrakt på et stort, DP3, kabelleggingsfartøy (CLV) for å støtte markeder som havvindindustrien. Byggeprosjektet er nå på vei over i en ny fase ved at utrustingsarbeidet på Ulstein Verft nå skal ta til.

Skroget til «Nexans Aurora» kom fram til Ulstein Verft mandag etter noen dagers slep fra CRIST i Polen. Skroget blir nå tauet inn i dokkhallen ved Ulstein Verft, og etter dette vil aktiviteter som utrusting, elektrisk arbeid, isolasjon og rørlegging ta til. Ulstein Verft skal også installere hovedkomponenter som blant annet hovedgeneratorsett, kraftpakke, dekksmaskineri, vinsjer og toppside-utstyr.

TOK I MOT: Nexans- og Ulstein-teamet var samla på kaia for å ta i mot slepet av "Nexans Aurora." FOTO: ULSTEIN

Forberedt på framtida

«Nexans Aurora» er 149,9 m langt og 31 m i bredden. Skipet blir forberedt for vertikale kabelleggingsoperasjoner og komplekse konstruksjonsoppgever på havbunnen på dypt vann. Skipet har også kapasitet både på struktur og system, og fleksible designfunksjoner slik at det enkelt kan bli tilpasset framtidige behov.

Stor kapasitet

«Nexans Aurora» vil bli utstyrt med stor kapasitet på kabelhåndtering. Det inkluderer ei svingskive med kabelkapasitet på 10 000 tonn trommel med doble kabelleggingslinjer for en sikker og effektiv håndtering.

Fartøyet har også et dedikert og lukket område for kabelspleising. Det gir et kontrollert miljø som sikrer samme standard som levert fra fabrikk.

Samlet kompetanse

Kombinasjonen av erfaring og kompetanse i Nexans, Skipsteknisk, Ulstein Verft og MAATS Tech, som hver for seg er ledende innen sine felt, har ført til utviklingen av et kabelinstallasjonsskip som kan ta på seg oppdrag over hele verden, og som kan operere fra grunt til dypt vann.

 

 

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079