23948sdkhjf

Koronaen påvirker Hydro kraftig

Hydro har hatt et tall i produksjonen om lag 30 prosent. Årsaken skyldes primært nedgang i bilproduksjonen, der Hydro er en stor leverandør.

Fabrikksjef Arne-Martin Kjærlig ved Hydro Aluminium i Høyanger, sier at fabrikken har hatt et fall i produksjonen på om lag 30 prosent siden mars. Det skriver VG.

Om lag en tredel av metallet som produseres ved fabrikken bår til europeisk bilindustri, som har slitt lenge. Men en like stor andel av metallet som Høyanger-fabrikken produserer går også til bygg- og anleggsindustrien, men også her er det en kraftig reduksjon i etterspørselen.

- Nå kan vi ikke lenger se ei uke fram i tid, og det er svært kort tidsvindu, sier Kjærland til VG. Han karakteriserer situasjonen som svært krevende.

Fabrikksjefen forteller at tysk bilindustri er så godt som død. I april sank nybilsalget i EU med 76,3 prosent og i Tyskland var fallet på 61,1 prosent. Det har ført til at aluminiumsverket har måttet legge om produksjonen, skriver VG videre. Kjærland forteller at Hydro i Høyanger nå har gått over til å produsere rent alumnium, og at dette i all hovedsak blir ekportert til støperier i Europa. Dette er produkt som Hydro får dårligere betalt for.

Hydro har også aluminiumsproduksjon i Årdal.

Hydro har så langt unngått permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14