23948sdkhjf

Stor intensjonsavtale for Akva Group

Akva Group har sikret seg en intensjonskontrakt verd 1,2 milliarder kroner.

Det melder Klepp-selskapet i en børsmelding fredag morgen.

Les også: Kongsberg-avtale skal sikre arbeidet mot global avskoging

Akva Group skal ifølge meldingen ha inngått en intensjonsavtale om å levere et landbasert lakseanlegg i USA – nærmere bestemt i Maryland.

Avtalen som er inngått er såkalt «ikke-bindende», og gjort med det norske selskaept Aquacon AS. Akva Group skal stå for design, engineering og utstyr til det landbaserte anlegget. Det skal produsere lakseyngel og -smolt.

«Den endelige kontrakten, hvis den blir tildelt, har en forventet verdig på minimum 130 amerikanske dollar», heter det i børsmeldingen. Det tilsvarer om lag 1,25 milliarder norske kroner.

I meldingen går det fram at kontrakten avhenger av at kunden ordner finansieringen, og at de partene blir enige om en endelig kontrakt når detaljene er klare. Aqua Group skal inn på eiersiden i prosjektet, og skyter inn noe over 30 millioner kroner i egenkapital dersom Aquacon ordner annen finansiering.

Akva Group leverer utstyr, teknologi og servicetjenester til oppdrettere over hele verden. Konsernet har hovedkontor i Kverneland Næringspark på Klepp. Selskapet har til sammen om lag 1500 ansatte. I fjor omsatte Akva Group for 3,1 milliarder kroner.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141