23948sdkhjf

Fra hydraulikk for industrien til respiratorer

Vanligvis leverer Servi Group hydraulikksystemer til norsk industri, men nå bidrar selskapet også med respiratorer.

Mange innen norsk industri har måttet omstille seg som følge av koronapandemien. Servi Group, som til vanlig leverer ulike typer hydraulikksystemer til norsk industri, bidrar på sin måte. Med å produsere deler til om lag 1000 respiratorer.

Les også: Technip-ansatte pusset opp den lokale idrettshallen

Det skriver Laagendalsposten (bak betalingsmur).

Servi på Kongsberg holder til i Arsenalet, og har om lag 50 ansatte. Mange av disse er involvert i deleproduksjonen til respiratorene, som er blitt oppgradert kraftig siden de først ble omtalt av statsiminister Erna Solberg på en pressekonferanse tidligere i år.

Kunden denne gang er Sykehusinnkjøp og Helse Sørøst, skriver lokalavisa i Sølvbyen, og kravene til respiratorene er skjerpet slik at de ikke lenger er «vanlige» nødrespiratorer. Bestillingen er nemlig at respiratorene skal være CE-merket, noe som betyr at de må oppfylle visse standarder, og at de ikke kan produseres gjennom et såkalt «hasteløp».

HYDRAULIKK:Servi Group på Kongsberg leverer primært hydraulikksystemer til norsk industri. FOTO: SERVI GROUP

Les også: Legger ned avdeling – 20 mister jobben

– Dette er det kunden som har bestemt og da forholder vi oss til det, sier Tom Arne Solhaug, administrerende direktør i Servi Group til Laagendalsposten.

Planen er at de 1000 respiratorene skal bli gjort ferdig i løpet sommeren, og Solhaug sier at de ligger godt an i forhold til denne tidsrammen.

Hvorfor blir så Servi valgt til å være leverandør til respiratorer – et selskap som til vanlig er leverandør av hydraulikksystemer til norsk industri?

Jo, det har seg slik at selskapet har kompetanse på respiratorproduksjon gjennom å være spesialist på den elektromagnetiske enheten som pumper luft, i tillegg til styringssystemene. Deler kjøper de fra andre selskap, men Servi produserer også mye selv – i tillegg til å utvikle software.

FURORE: Dette bilde skapte furore da det ble lansert tidligere i år som "nødrespirator". Nå er kravene til å produsere respiratorer ved Servi Group skjerpet.

Servi Group finnes på fem ulike lokasjoner i Norge og på Kongsberg foregår det stor produksjon av ventiler og systemblokker. Standard sortiment av sjøvannsbestandige vinsjkontrollventiler med volumstrøm fra 40 til 1500 l/min. Selskapet har mer enn 50 års erfaring med produksjon av marineventiler og systemløsninger til fleste bransjer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.407