23948sdkhjf

Verft utsatt for dataangrep – kan bli permitterte

Flere servere for verftselskapet Vard ble kryptert under et dataangrep i pinsen.

Det melder Romsdals Budstikke, og Vards italienske eiere Fincantieri bekrefter dataangrepet over Digi.no. Angrepet skal være et såkalt kryptovirus, og skal ha skjedd andre pinsedag.

NTB opplyser at de har forsøkt å få en kommentar fra Vard i Norge, men har ikke lyktes. Romsdal politidistrikt bekrefter imidlertid dataangrepet.

– Det stemmer at Vard er rammet av et datainnbrudd. Men hvilken type datainnbrudd og hvilke konsekvenser dette får for selskapet, ønsker vi ikke å uttale oss om nå. Men det er en kompleks sak, og vi jobber sammen med Kripos for å løse dette på best mulig måte, sier politiinspektør Kjell Arne Hestad i politidistriktet til NTB.

Angrepet var så omfattende at selskapet skal ha sendt ut en SMS til sine ansatte om at det kan bli aktuelt med å foreta permitteringer etter dataangrepet.

Konsernet Vard har ni verft og avdelinger i til sammen 13 land. Til sammen har konsernet om lag 8300 anssatte, og konsernets hovedkontor ligger i Ålesund. Det er ikke klart om alle avdelingene er rammet av dataangrepet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095