23948sdkhjf

Startet for ett år siden – så kom koronakrisen

Den ett år gamle bedriften Cobitek i Vikersund har klart seg overrasende godt i sitt første driftsår – også under koronakrisen.

Cobitek utvikler og leverer roboter til ulike deler av norsk industri, og ble startet for litt over ett år siden. Siden den gang sier daglig leder Stig Hølen til Bygdeposten at det har gått over all forventning det første året, og at selskapet har klart seg «greit» gjennom koronakrisen.

Med god hjelp fra Modum næringsråd fikk Hølen og medkompanjong Vegard Strandbråten god hjelp til å etablere seg med kontor og verksted på Tveføtrud gård i Vikersund. I løpet av de seks månedene selskapet eksisterte i fjor, oppnådde det en omsetning på 1,7 millioner kroner.

Til lokalavisa for Modum, Krødsherad og Sigdal forteller Hølen at de kunne ha ansatt flere – og at det også var målet. Men selv om de har klart seg greit gjennom koronakrisen så langt, så er det fortsatt mye usikkerhet om fremtiden – ikke minst for norsk industri.

SPENT: Daglig leder Stig Stølen i Cobitek er spent for framtiden til norsk industri under koronapandemien. Det er de som er kundene til Modum-selskapet. FOTO: FRA COBITECS FACEBOOKSIDE

-Å ansette flere vil vi derfor vente med, fordi det er industrien som er våre kunder, sier Hølen, som har erfaring fra tidligere Elko.

Cobitek leverer roboter, og da aller helst robotarmer, til norsk industri. Det kan være alt fra et bakeri til en metallprodusent. Hølen forklarer at oppgavene kan være å løfte, skru, feste eller andre former for automatiserte oppgaver i industrien. Han forklarer at de bestiller robotene fra forskjellige leverandører, men at Cobitek tilpasser, monterer og programmerer dem slik at de er tilpasset hver enkelt kunde på best mulig måte.

-Dette innebærer konstruksjon, metall bearbeiding og montering, sier han til Bygdeposten.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094