23948sdkhjf

Må stenge ovner

Hydro Sunndal må stenge ovner som følge av lavere etterspørsel etter aluminium i forbindelse med koronapandemien.

Men selv om produksjonen tas ned ved Hydro Sunndal, håper og tror både fabrikksjefen og fagforeningslederen at man skal unngå permitteringer.

Les også: NHO-undersøkelse: Koronakrisen ikke over

– Det er helt nødvendig å korrigere produksjonen, sier fabrikksjef Roar Ørsund til Tidens Krav. (bak betalingsmur). Avisa skriver at den erfarer at det skal produseres 3.000 tonn aluminium mindre pr måned ved verket i Sunndal. Årsak: Lavere etterspørsel etter aluminium i både bilbransjen og byggenæringen.

Nedstengingen av ovner ved verket ble kjent mandag denne uka, og nyheten spredte seg raskt til ansatte «på gølvet».

– Jeg skjønner godt at folk kjenner på dette, sier Kjemisk-leder Arve Baade til Tidens Krav.

På Sunndalsøra skal det stenges ovner både i Su3 og Su4. Fabrikksjef Roar Ørsund opplyser at det er de eldste ovnene som nå blir tatt ut av midlertid drift.

Les også: Halvparten har mottatt permitteringsvarsel

BERØRT: Også Hydro Sunndal er berørt av koronakrisen, og må stenge ned ovner. FOTO: HYDRO

På spørsmål om det blir permitteringer ved bedriften, kan ikke Ørsund svare på dette nå, men håper at det blir mulig å unngå dette. Han legger til at det kan komme til å gå bare dager før nedtrappingen ved verket starter.

Verken Ørsund eller Baade karakteriserer situasjonen som «spesielt dramatisk», og begge har et håp og en tro på at de skal klare å komme gjennom denne situasjonen uten permitteringer – selv om mange av de ansatte selvsagt er urolige.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.126