23948sdkhjf

Vil trolig måtte permittere til tross for oljeskatt-pakken

Aker Solutions i Egersund har mer enn nok å gjøre ut 2020, men direktøren ved verftet mener at oljeselskapene nå må følge opp skatteskatt-pakken og investere i nye prosjekter.

Det er E24 som skriver dette.

Nå har direktøren ved Aker Solutions i Egersund, Jan Ertesvåg, fått det han ville: Endringer i oljeskatten som kan få oljeselskapene til å satse på nye prosjekter og investere i disse.

Ertesvåg sier til E24 at han er glad for at skattepakken nå er vedtatt, og uttaler at verftet i Egersund er klar for nye oppdrag. For oppdragene de har nå løper ut innen utgangen av året, og nye oppdrag må komme i løpet av sommeren for at det ikke skal få mer alvorlige konsekvenser for Egersund-bedriften.

Egersund-direktøren forventer forøvrig lavere omsetning i 2021, fordi det tar om lag ett år før fabrikasjon av prosjekter begynner. Han nevner at det ikke bare er norske prosjekter som er satt på vent, men også internasjonale.

Ett av hans største ønsker er at perioden for permitteringer økes til 52 uker – fra dagens 26.

– Selv om tiltakspakken nå er lansert, er det sannsynlig at mange prosjekt ikke kommer til verftene før i 2021. Derfor regner vi med permitteringer neste år, før vi ser at aktiviteten øker i 2022 og 2023, sier Ertesvåg til E24.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094