23948sdkhjf

Et gedigent «stål-tre» til besvær

Et sju meter høyt tre i stål skaper i bølger i bluesbyen Notodden.

Stridens kjerne i bluesbyen står om kunstverket TRE av Erik Pirolt. Dette er et sju meter høyt tre i stål, som skal plasseres i Industripromenaden langs Heddalsvannet i Telemarksbyen, melder Telemarksavisa (bak betalingsmur).

Helt siden kunstneren og prosjektgruppa for Industripromenaden lanserte kunstverket for politikerne tidlig i fjor høst, har det økonomiske grunnlaget voldet store utfordringer for både ildsjeler og politikere. To ganger er det blitt søkt om offentlig støtte på to millioner kroner – først til Kulturdepartementet og senere til KORO (Kunst i offentlig rom). Begge gangene fikk prosjektgruppa avslag, skriver avisa videre.

Dette har resultert i at Telemarkskanalens regionpark har økt sin del av utgiftene fra 900.000 til 1,1 millioner kroner. Men da må også Notodden kommune bidra. Og summen politikerne i bluesbyen nå skal til stilling til om de er villig til å gå inn med er på 800.000 kroner.

Da vil totalbeløpet for hele kunstprosjektet bli noe mindre enn først antatt, og kunstneren selv har gått med på dette.

Først ut til å behandle beløpet på 800.000 kroner for TRE er formannskapet, og rådmannen skriver i sin innstilling: "Notodden kommune bidrar med 800 000 kroner for å kunne realisere kunstverket TRE av Erik Pirolt i 2020, i samarbeid med Telemarkkanalens regionalpark og Norsk Industriarbeidermuseum.....Det forutsettes bidrag fra Telemarkkanalens regionalpark på 1 100 000 kroner og Norsk industriarbeidermuseum på 500 000 kroner".

Notodden huser som kjent også Norsk Industriarbeidermuseum, der tidligere Hydro holdt til. Så stålhistorien er godt ivaretatt i Telemarksbyen, som nå gjerne vil fortelle både Telemarkkanalens og Hydros historie gjennom kunstverket TRE.

Så gjenstår det å se om politikerne sier ja eller nei til å gå inn med 800.000 kroner i prosjektet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094